Mrt

Merkezimizde Şubat 2024 Sınav Döneminde sınavlara katılıp başarılı olanların belgeleri hazırlanmış olup, belge almaya hak kazananlar, Merkezimize bizzat gelerek yada noter vekaleti verdikleri kişiler tarafından imzaları karşılığında belgelerini teslim alabileceklerdir.

Ayrıca, herhangi bir orta öğretim kurumundan mezun ve ustalık belgesi sahip olup, dallarında diploma almak için bugüne kadar Merkezimize başvuranların DİPLOMALARI da hazırlanmıştır.

Okulumuz Müdürü Hüseyin ATAÇ; "Belge ve diplomalarını almaya hak kazanan vatandaşları tebrik ederek bu dönemde sınavlara katılmayan/katılamayan yada sınavlarda başarısız olanların; istemeleri halinde, Merkezimize dilekçe ile başvurarak, bir sonraki sınav dönemlerinde tekrar sınavlara katılabileceklerini" söyledi.

Şbt

2024 Kalfalık Ustalık Çalışma Takvimi Yayınlandı.

Yayınlanan 2024 KALFALIK USTALIK ÇALIŞMA TAKVİMİNE ulaşmaka için TIKLAYINIZ.

Şbt

2024 Yılı "Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik e-Sınavları Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2024" yayınlandı.

Klavuzda, bundan sonra kalfalık, ustalık ya da usta öğreticilik sınavlarına katılmak isteyenlerin, e-Sınav ücreti olarak 600 lira yatırmaları gerektiği, ifade edilmektedir.

Klavuza ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Ock

Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik Belgesi başvuru ve sınavlarına katılabilmek için ödenmesi gereken ücretler; Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ya da Halk Bankası'nın internet sitelerinin ödeme sitemleri üzerinden yapılabileceği gibi Milli Eğitim Bakanlığı'nın Resmi Ödeme Sistemi olan: https://odeme.meb.gov.tr/ internet sitesi üzerinden de yapılabilir.

e-Sınav Ücret ödemlerinizi Milli Eğitim Bakanlığı internet sistemi üzerinden yapmak isterseniz, https://odeme.meb.gov.tr/ linkini TIKLAYINIZ.

OKUL AİLE BİRLİĞİ HESABI

Banka Adı         :  Vakıflar Bankası

Hesap Adı         :  Mardin Mesleki Eğitim Müdürlüğü

IBAN Hesap No :  TR06 0001 5001 5800 7308 5241 01

Ock

2024 Yılı Ocak - Temmuz ayları arası Öğrenciler için işletmelere ödenecek Devlet Katkısı Ödemeleri yeniden belirlendi.

1 Ocak 2024 günü itibariyle Mesleki Eğitim Merkezi programlarında okuyan öğrenciler ile Meslek Liselerinde MESEM kapsamında okuyan ve staj yapan öğrenciler için İşletmelere ödenecek Devlet katkısı miktarları asgari ücrete yapılan zamla birlikte miktarları da değişti.

Yeni yapılan düzenlemeye göre;

1- Çıraklar ile İşletmelerde Meslek Eğitimi, Staj ve Tamamlayıcı Eğitim Alan Öğrencileri için işletmelerine ödenecek miktar: 5.100,64 TL,

2- Kalfalık Yeterliliğini Kazanan MESEM 12.Sınıf Öğrencileri için işletmelerine ödenecek miktar; 8.501,07 TL

3- a) Meslek Liselerinde Staja Giden Öğrenciler İçin işletmelerine ödenecek miktar, 20 den az çalışanı olan işletmelere; 3.400,43 TL,

b) 20 den daha fazla çalışanı olan işletmelere de; 1.700,21 TL Ödenecektir.

Öğrencilerin işyeri ve okula yapacakları her bir devamsızlık günleri için, kendilerine ödenecek Devlet katkısından 1/30 oranında kesinti yapılacaktır.