T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / ARTUKLU - Artuklu Mesleki Eğitim Merkezi

Hüseyin ATAÇ - Okul Müdürü

Mardin’in Midyat İlçesi Çavuşlu Beldesi’nde 1968 de doğdu. İlkokul ve ortaokulu kendi beldesinde, Orta Öğrenimini Mardin Endüstri Meslek Lisesi Elektrik bölümünde tamamladı.

1988 yılında Çukurova Üniversitesi İskenderun Meslek Yüksek Okulu Teknik Programlar Elektrik Bölümünü bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Öğretmenlik Formasyonunu aldı. 2021 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetiminden mezun oldu. Yüksek lisansını, Gaziantep Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanında tamamladı.

1989 yılı şubat ayında başladığı Elektrik/Elektronik Teknolojisi Alanı Öğretmenlik serüveni sırasıyla; Afyon Halk Eğitimi Merkezi, Afyon Endüstri Meslek Lisesi, Afyon Mesleki Eğitim Merkezi, Mardin Mesleki Eğitim Merkezi ve Mardin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde devam etti.

1994-2011 yılları arasında Mardin Mesleki Eğitim Merkezi’nde Müdür Yardımcılığı ve Müdür Vekilliği, 2011-2015 yılları arasında Mardin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürlüğü ve yine 2015-2017 yılları arasında Artuklu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile en son Ekim 2023 tarihinde yeniden başlayan Artuklu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevine devam etmektedir.

1999 - 2008 yılları arasında bugünkü adıyla “Mardin İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu” sekretarya görevini yürüttü.

2012 – 2015 yıllarında Artuklu İlçesi 2. Eğitim Bölgesi Koordinatör Okul Müdürlüğü, MESGEP Projesi İl Koordinatörlüğü görevlerini yürütmüştür. Bununla birlikte;

Meslek liselerinde 2010 yılından başlayan Uzlaşmış Mesleki Eğitim Merkezi (UMEM) Projesi ile 2012-2014 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı ile Avrupa Konseyi işbirliğinde yürütülen “Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitim Projesi” (Ülkemizde ortaöğretim kurumları arasında pilot okullar olarak 8 il ve 11 okulda) uygulamasında Mardin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okul müdürü olarak proje koordinatörlüğünü yapmıştır.

İlk kuruluşunda Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği Ofisi temsilciliğini yürüttü.

İyi derecede mahalli Arapça ve az seviyede İngilizce bilmektedir.

Evli ve üç çocuk babasıdır.