Ock

Kalfalık Ustalık Sınavları Ne Zaman Yapılmaktadır?

Kalfalık Ustalık Sınavları, Her Yıl Şubat, Nisan, Haziran, Ağustos, Ekim ve Aralık Dönemlerinde Yapılmaktadır.

Ock

MESEM Öğrencileri Şubat ya da Yaz Tatillerinde Okula Gitmeye Devam Ediyorlar mı?

HAYIR. MESEM Öğrencileri Şubat ya da Yaz Tatillerinde Okula Devam Etmezler. Ancak, İşletmelerine Gitmeye Devam Ederler.

Ock

MESEM Öğrencileri, Şubat ve Yaz Tatillerinde İşletmelerine Devam Etmek Zorundadır mı?

EVET. MESEM Öğrencileri, şayet Ücretli ya da Ücretsiz izinlerini kullanmak istemezlerse, Şubat veya Yaz Tatillerinde İşletmelerine Devam Etmek Zorundadırlar. İzinlerini kullanmak isterlerse, İşletme sahiplerinin (işletme yetkili personelinin) bilgisi dahilinde Okula dilekçe ile başvuru (18 yaşından küçükse, velisinin imzalı dilekçesi ile) yapmak zorundadırlar.

Ock

Kalfalık, Ustalık, Usta Öğreticilik Sınavlarına Herhangi Bir Nedenden Dolayı Giremeyenler Tekrar Sınavı Ücreti Ödemek Zorunda mı?

Evet. Herhangi bir nedenden dolayı, kalfalık, ustalık ya da usta öğreticilik iş pedagojisi sınavına katılmayanlar, sınav ücretlerini tekrar ödemek zorundadırlar.