SORUMLULUĞUNDA OLAN GÖREVLERİ:
1. Kurumun oda, koridor, sınıf, atölye, arşiv, depo, lavabo, hizmetli odası, kantin, yemekhane, mutfak ve bunlara ait malzeme ve eşyasının temizliğini yapmak. Bunlara ait cam, kapı, masa ve dolapların temizliğini sürekli yapmak, çöp kutularını boşaltmak,
2. Bahçede ve çevrede bulunan çöp kutularını sürekli boşaltmak.
3. Gelen telefonları cevaplandırmak gerektiğinde ilgililere yönlendirmek,
4. Okul zilinin zamanında çalmasını sağlamak, çalmaması gereken zamanlarda çalmamasını sağlamak, elektriklerin kesik olduğu zamanlarda da mekanik olarak zili çalmak.
5. Isıtma, sıhhî ve elektrik tesisatlarında oluşan/oluşabilecek aksaklıkları ve arızaları zamanında nöbetçi öğretmen/müdür yardımcısına bildirmek. Aksaklık ve arızalardan, yapabildiklerini yapmak.
6. Gelen misafirleri usulüne göre ağırlamak, çay, kahve vb ikramlarda bulunmak.
7. Kuruma gelen çeşitli malzeme, araç ve gereci gerekli yerlerine taşımak ve düzgün yerleştirmek.
8. Gerektiğinde bina ve tesislerin boya, badana ve benzeri işlerini yapmak.
9. Posta ve evrak dağıtım görevini yürütmek.
10. Eskiyen Bayrakları yenileriyle değiştirmek, bayram ve özel günlerden bir gün önce okul binasının gerekli yerlerine Bayrakları asmak,
11. Mutfak işlerinde ilgililere yardımcı olmak.
12. Kurumda yemek verildiğinde, yemeklerin kalitesini ve görüntüsünü bozmadan dağıtımını sağlamak
13. Teslim aldığı gıda maddelerinin bozulmadan saklanmasını, yerinde kullanılmasını ve ziyan edilmemesini sağlamak, günlük yemeklerin örneğini 24 saat buzdolabında saklamak.
14. Yemekhane, mutfak, hizmetli odası veya kantinin; yerlerini, genel mutfak eşyalarını, araç-gerecini (tencere, tava, tabak, kaşık, çatal, bardak vb), masalarını, tezgahlarını, kapı ve camlarını, çalışma disiplini içeresinde bakım ve düzenini sağlamak, temizliğini usulüne uygun ve zamanında yapmak,
15. Yemekhane, mutfak, hizmetli odasında, kantinde bulunan taşınır malların sayım ve kayıtlarını yapmak, muhafazasını sağlamak.
16. Mutfak ve yemek çalışmalarında ilgili müdür yardımcılarına karşı sorumludur.
17. Mutfakta/yemekhanede koruyucu güvenlik tedbirlerini almak.
18. Çalışma saatleri dışında ve tatillerde verilecek görevleri yerine getirmek.
19. Kurumun çevresinin temizlik, bakım ve diğer hizmetlerini yapmak.
20. Bahçenin dikim, budama, biçme, belleme, sulama, çim, fide yetiştirme, tohum toplama ve bakım işlerini yapmak, bahçe bitkilerini korumak, hastalıklara karşı gerekli önlemleri almak.
21. Süs bitkisi ve çiçek yetiştirir, bakımını yapar.
22. Havaların sıcak olduğu dönemlerde; bahçeyi haftada pazartesi ve cuma günleri olmak üzere sulamak.
23. Yangına engel olmak ve temizliği sağlamak üzere gerekli önlemleri almak.
24. Kullanılan araç-gereci korur, bakım ve temizliğini sağlar.
25. Yönetim ve nöbetçi öğretmenlerce verilen diğer görevleri yapar.
26. Kaloriferci olarak görevlendirildiğinde, görevlerini ilgili mevzuat hükümlerine göre yürütmek, bu kapsamda Yönetimin vereceği diğer görevleri yapmak.
27. Kalorifer kazanını olması gereken zamanlarda ve uygun sıcaklık derecelerinde yakmak, kapatmak, temizliğini yapmak, bunu yaparken güvenlik kurallarına riayet etmek, bacalarını, bulunduğu ortamı zamanında temizlemek.
28. Kalorifer tesisatının, peteklerinin çalışıp çalışmadığını erken saatlerde kontrol etmek, peteklerin varsa havasını usulüne uygun almak, varsa aksaklıkları nöbetçi öğretmenler ve ilgili nöbetçi müdür yardımcısına erkenden haber vermek.
29. Hafta sonlarında okulda sınav yapıldığında, sınavlarda verilen talimatlara göre görev yapmak
30. Gece bekçisi veya nöbetle gece bekçiliği görevi verildiğinde, nöbeti süresince bina ve tesisler ile araç-gerecin güvenliğini sağlar. Yönetimce hazırlanacak nöbet talimatına göre görevini yürütür. Bu görevlerinde yöneticilere, nöbetçi öğretmene varsa iç hizmetler şefine karşı sorumludur.
31. İmza sirküsü çizelgesini günlük (sabah, öğle ve akşamları çıkışta) imzalamak,
32. Kamu Binalarının Yangından Korunması Yönetmeliği, Yönergesi ve Mardin Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü’nün diğer amir hükümleri gereğince kamu binalarının sabotajlara karşı korunması, iş güvenliği ile ilgili yayınlanan mevzuata göre hareket etmek, yangına karşı gerekli tedbirleri almak,
33. Binaların, atölyelerin ve odaların kapılarını güvenli bir şekilde kilitlemek ve açılmasını sağlamak, anahtarlarını özel dolaptaki yerlerine asmak, temizlik işleri ile diğer iş ve işlemler bittikten sonra binaların, odaların kapılarını, koridorlardaki pencere ve panjurlar kapatmak, elektrik lamba ve cihazlarını söndürmek, tüm musluk ve vanaları kontrol ederek kapatmak.
34. Okula gelen araçların güvenli bir şekilde giriş ve çıkış yapmasını sağlamak.
35. İş icabı yada ziyaret amacıyla Okula gelenlere yer göstermek, iş ve işlemlerinde yardımcı olmak,
36. Çevredeki çöpleri (kuru yaprak, kâğıt, poşet, pet şişe, sigara izmariti vs) sürekli toplamak.
37. Okul ve civarında şüpheli olaylar ve şahıslar varsa ilgililere haber vermek.
38. Varsa diğer hizmetli/İşkur çalışanının izinli, raporlu ya da başka bir nedenden dolayı görevine gelemediği zamanlardaki görevlerini yapmak,
39. Yapılan tören zamanlarında ses cihazını ve mikrofonu hazır etmek,
40. Okul müdürü ve müdür yardımcılarının vereceği diğer işleri yapmak.