T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / ARTUKLU - Artuklu Mesleki Eğitim Merkezi

Denklilk Evrakları

Denklik İşlemleri (Kalfalık - Ustalık Sınavları)

 Denklik işlemi; önceki öğrenmeleri tanımlanması ölçme ve değerlendirme işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla, başvuru yapan adayın/kişinin durumunun sınavlara girmeye uygun olup olmadığının tespit   edilmesi demektir. Bu işlem kalfalık/ustalık sınavlarının ilk aşamasıdır.

Denklik İşlemi başvurusu "EK 1 Başvuru Formu" nun doldurulmasıyla başlar.

 Örnek Ek 1 Form İçin TIKLAYINIZ...

 Denklik İşlemleri hakkında ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ.

GENEL AÇIKLAMALAR: 1-  Başvurular şubat, nisan, haziran, ağustos, ekim, aralık aylarında alınmaktadır.  Başvuranlar 22 yaşını tamamlamış olmalıdır.  1995-1996 eğitim öğretim yılına kadar mezun olanlar en az ilkokul 1995-1996 eğitim öğretim yılından sonra mezun olanlar en az ilköğretim (ortaokul) Mezunu olmalıdır. Belge alınmak istenen meslek dalı ile ilgili SGK'lı veya BAĞKUR'lu çalışma olması gerekmektedir (SGK dökümündeki MESLEK KODLARINA bakılır). Belge almak istediği meslek dalından 1 günden 1799 güne kadar çalışması olanlar kalfalık sınavına girebilirler. Belge almak istediği meslek dalından 1800 gün ve daha fazla çalışması olanlar önce kalfa sonra ustalık sınavlarına girebilir. Kalfalık/Ustalık sınavları yazılı ( e- sınav ) ve uygulamalı ( BECERİ) sınav olarak iki aşamada           yapılır. Sınavlara katılacak adaylar sınavlarda kullanılacak malzeme giderlerini kendileri karşılayacaktır. 

DENKLİK DEĞERLENDİRME TABLOLARI: 

1- MYK MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİ DEĞERLENDİRME TABLOSU İÇİN T I K L A Y I N I Z!!!   Detaylı Bilgi İçin >>> (((( www.myk.gov.tr )))) <<<

2- YAYGIN EĞİTİM KURS BİTİRME BELGELERİNİN KALFALIK ve USTALIK SINAV BAŞVURULARINDA DEĞERLNDİRME TABLOSU İÇİN T I K L A Y I N I Z!!!

3- ÜÇ (3) YILLIK MESLEKİ ve TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARININ MEZUNLARININ USTALIK BELGESİ BAŞVURULARINA İLİŞKİN TABLO İÇİN T I K L A Y I N I Z!!!

4- SGK MESLEK KODLARI TABLOSU İÇİN T I K L A Y I N I Z!!!

5- ÖNCEKİ ÖĞRENMELERİN TANINMASI, DENKLİK VE ÖLÇME DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ YÖNERGESİNE GÖRE BAŞVURU ŞARTLARI İÇİN T I K L A Y I N I Z!!!

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.01.2024 - Güncelleme: 10.02.2024 21:54 - Görüntülenme: 96
  Beğen | 2  kişi beğendi

Etiketler :
Denklik Evrakları,,